Zselickisfalud
Isten hozta!

Jeles Napok


Aktuális jeles nap:


 Jeles napok 


Hírek

Hírek

Kattintson a hír címére!


Kérem a híreket!

Sporoljon velünk

Ötletek, amelyekkel nem kevés pénzt, energiát takaríthat meg. Kattintson a gombra!Kérek egy ötletet!

Jó napom  van!Kérek egy viccet!


Új viccért kattintson a gombra!

Önkormányzat

Zselickisfalud Község Önkormányzata


Polgármester: Horváth Tibor

Képviselő testület:
Alpolgármester: Pálné Csikós Ildikó

Képviselők: Csonka Melinda, Tóth Tibor, Zóka Tibor
Korábbi polgármester (1990-2010): Zóka Tibor

Az Önkormányzat célja a településen élők széles körű aktivizálásával, civil szervezetek együttműködésével az intézmények és a gazdasági élet szereplőinek bevonásával az alapvető értékek szintjén az összefogás és az egység megteremtése.
Az önkormányzat legfőbb feladata a település fejlődésének segítése, a helyi közszolgáltatások biztosítása, az önkormányzati vagyon megőrzése és gyarapítása; a helyi közösségi gazdálkodás menedzselése, a közakarat érvényesülésének biztosítása, a nyilvánosság megteremtése, a településen belüli és kívüli együttműködés elősegítése; a képviselő-testület működési feltételeinek megteremtése, a képviselő-testület döntéseinek előkészítése, a döntések végrehajtásának megszervezése és ellenőrzése, az önkormányzati intézmények működésének segítése, ellenőrzése.
Ebből a korántsem teljes felsorolásból is látszik, milyen összetett és sokrétű egy önkormányzat munkája. Zselickisfaludon mindezek a feladatok jó szinten megvalósulnak, az önkormányzat biztosítani tudta az iskoláskorú, óvodáskorú gyermekek nevelését, támogatta a helyi közösségeket, fejlesztette a települést és kiváló testvértelepülés kapcsolattal rendelkezik az Felsőboldogfalva településsel.
Nekünk, Kisfaludiaknak nagyon fontosak a gyerekeink, szeretnénk minél több lehetőséget adni nekik, szeretnénk, ha mindazt az esélyt megkapnák a sikeres életkezdéshez, mint a városokban élő társaik. Ennek szellemében kiemelten fontos feladatunkként kezeltük a hagyományok ápolását, a szabadidős programok rendezését.
A képviselő-testület, élén a polgármesterrel nagyon sok fejlesztést álmodott meg, amelyet tettek és döntések is követtek. Ebben a válságos, nehéz időszakban, azonban nem könnyű fejlesztési pénzhez jutni. Szinte kizárólag a pályázati pénzek biztosítanak lehetőséget Zselickisfalud fejlesztésére, aminek a megszerzéséhez az önkormányzat mindent elkövet, élén a polgármester úr eddig is eredményes lobbytevékenységével.
Ez a sok-sok kis dolog a mostani ínséges időkben bizony nagy dolog. Nagy dolog, mert jelentősen javította és fogja javítani az itt lakók lehetőségeit, életminőségét.
Nagy dolog azért is, mert sok munkánkba került. Van, aki az ötletet adja, van, aki a biztatást, van, aki önkéntes munkát, van, aki pénzt és van, aki koordinálja, összefogja a folyamatot. Így együtt alkotunk valami újat vagy újítunk fel valamit, ami már rászolgált arra.

Nézzünk végig Zselickisfaludon és legyünk együtt büszkék falunkra, amit úgy hívunk:
A mi otthonunk.


Zselickisfalud címere


További intézmények:  Önkormányzati Hivatal, Oktatás - nevelés, Művészeti Iskola